Skip to content

Veckans citat

IMG_0293

Vinvärldens Urquell? Nej, inte ens 1985.

Varsågoda, ett nytt citat ur boken Ölvännernas matbok från 1985. Håll i hatten, särskilt om du också har koll på vin.

”Pilsner Urquell anses idag av många vara ölvärldens Montrachet, dvs det förnämsta ölet som går att få för pengar. Pilsnern karaktäriseras av en fulländat sammansatt humlearom, ett fast skumhuvud och ett ”lågigt” ljusspel. En buteljerad variant finns på Systembolaget, men helst ska man naturligtvis åtminstone en gång i livet avnjuta det på en historisk ölhall som Pinkasau i Prag”.

Nu råkar jag ha druckit Montrachet. Och Urquell. Bara en galning kan ens i sin absolut vildaste fantasi komma på en liknande jämförelse. Okej, Urkul ÄR pilsnerns ursprung, moder, måttstock och så vidare bla bla bla, och den opastöriserade fatvarianten är verkligen jättegod. Men ”det förnämsta ölet som går att få för pengar”? Men ”ölvärldens Montrachet”? MONTRACHET?!

Kategorier: Okategoriserade

Taggar: , ,

1 kommentar

  1. Now we’re talking…:-)