Skip to content

Öl i Stockholm: Flippin’ Burgers

”Äckliga hipster”, så löd det ”hipsterfientiga” budskapet som klottrades på ett restaurangfönster i Vasastan, rapporterade Allt om Stockholm i december.

flippin_burger_stockholm_05

flippin_burger_stockholm_09

H-ordet. Ett skällsord i tiden. Vet någon vad det betyder? Själv har jag ingen aning och kunde inte bry mig mindre. Kanske är jag en själv. Alla som besöker hajpade hamburgarhaket Flippin’ Burgers i Vasastan kanske passar in på beskrivningen?

flippin_burger_stockholm_08

flippin_burger_stockholm_07

Vid det här laget har det skrivits spaltkilometer om bloggen som blev restaurang och som nu flyttat till nya lokaler. Köerna med stereotypt skäggiga män har ringlat långa. Man kan fråga sig: varför? För något så banalt och gängse som hamburgare?

flippin_burger_stockholm_04

flippin_burger_stockholm_06

Beer with us ryckte ut till korsningen där Observatoriegatan möter Upplandsgatan för att se vad som hetsat upp så många. Har ölutbudet möjligen spelat in? Tja… Även om vi inte blev golvade var vi långt ifrån missnöjda med det bitvis ganska välvalda och samtidigt relativt humant prissatta sortimentet.

flippin_burger_stockholm_03

Alla öl står inte uppskrivna på listan så det kan löna sig att fråga vad som finns. Det gjorde jag och fick in en Näcken, ni vet samarbetet mellan Omnipollo, brittiska Siren och hembryggaren Rick Gordon Lindqvist. En god sak, absolut, även om humledosen gör ett bra jobb för att maskera grundmaterialet, ett veteöl, och då kan man kanske fråga sig varför man över huvud taget ska brygga med vete? Men som sagt: god.

flippin_burger_stockholm_01

Hur var då den där burgaren som orsakat så mycket rabalder? Avskalad, enkel, mild, rosaröd, flottig, gjord av bra råvaror. Aptitlig. Samtidigt får jag känslan: jaha, var det här allt? Så kan det gå när förväntningarna skruvats upp av sådana där hipsters.

Kategorier: Ölguide, Resa

Taggar: , , , ,