Skip to content

Öl i New York: St. Gambrinus Beer Shoppe

Det finns många ölbarer att besöka, men det går också att göra en del annat i New York. Faktiskt. Som att gå på basket och se Brooklyn Nets. Men det är klart, när man ändå är i den delen av stan kan man ju passa på att pricka in ett ölställe.

st_gambrinus_beer_shoppe_brooklyn_07

Några hundra meter från vulgoarenan Barclays Center ligger sympatiska St. Gambrinus Beer Shoppe, ytterligare ett exempel på en kombinerad ölbar och ölaffär.

st_gambrinus_beer_shoppe_brooklyn_01

st_gambrinus_beer_shoppe_brooklyn_02

Konceptet är genialt. Med en Peekskill Simple Sour eller en Stillwater Stateside Saison får man den rätta inspirationen när man ska ta sig an…

st_gambrinus_beer_shoppe_brooklyn_03

st_gambrinus_beer_shoppe_brooklyn_05

…ölväggen, som för övrigt är sorterad från väst- till östkust.

st_gambrinus_beer_shoppe_brooklyn_04

Sortimentet är ganska digert, men man kan fråga sig varför Sverige bara representeras av en alkoläsk som varken har med öl eller riktig cider att göra.

Men oavsett Kopparbergs Pear Cider (som faktiskt är listad på Ratebeer: ”Very artificial and very fake and sweet. Bah. Useless juice with sugar and citric acid. A crime”, lyder en inte så smickrande recension), korgboll och andra aktiviteter som inte är ölrelaterade vore det ju synd att missa ett så genomtrevligt ställe som St. Gambrinus Beer Shoppe…

Kategorier: Ölguide, Resa

Taggar: , , , ,